Haber

Deprem bölgesini karış karış gezen Abdullah Gül, gözlemlerini paylaştı: Devletin bütün organları büyük bir gayret içinde.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, deprem bölgesi Adıyaman’ın ardından Malatya’yı ziyaret etti. Önce AFAD Koordinasyon Merkezi’ne gelerek oradaki toplantıda kentteki son durum hakkında bilgi alan Gül, ardından kentin en işlek yeri olan ve depremde yıkılan İnönü Caddesi’ndeki Yeni Cami’de incelemelerde bulundu ve çevredeki iş yerlerini gezerek depremzedelerle sohbet etti.

“DURUMUM BÜTÜN BİR İŞİN İÇİNDE”

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Gül, depremin Türkiye’nin üzerine kara bir bulut gibi geldiğini belirterek, “Bu deprem felaketi, bu tür kara bulutlar gibi büyük bir felaket olarak Türkiye’nin üzerine geldi. Bunun acısını deprem bölgesinde olsun olmasın hepimiz, tüm Türk milleti hissettik. O buna üzülüyor. İlk gün gelip buradaki kurtarma çalışmalarını aksatmamak için bugün buraya geldim ve bizzat taziyelerimi ileterek geçmiş olsun istedim. Bu vesileyle devletimizin tüm organlarının büyük bir iş birliği içinde çalıştığını da gördüm.”

“ÇOK ÖZÜR DUYUYORUM”

Herkesin dayanışma içinde olduğunu ifade eden Gül, “Böylesine acı bir günde din, ırk, renk gözetmeksizin herkes dayanışma içinde. Maraş’ı, Hatay’ı, Adıyaman’ı ve oradaki yıkımları çok gören Malatya güya biraz hafifler; Ancak buraları gezdiğimde buranın büyük bir tahribat görmüş olduğunu görmek beni çok üzüyor. Hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara sağlık ve acil şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

“HÜKÜMETİ YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ”

Devletin ve halkın yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Gül, “Ben bunu bu vesileyle gördüm. Devletin ve halkın gücü doğaldır. Hem gücü hem de sorumluluğu vardır. Bundan dolayı elimden gelen her şeyi yapıp kaçacağım ve bu tür büyük felaketlerde devlet ve halk yalnız bırakılmamalıdır. O dönemde sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşüyor. Sivil toplum kuruluşları daha esnek olabilir. Daha hızlı yetişebilir. Daha küçük yerlere hızla koşabilir. Bu nedenle onları her zaman desteklemek ve teşvik etmek gerekiyor” dedi.

“HER KİMSE BİR ÇADIRDA UZUN SÜRE YAŞAMAZ”

Ziyaret ettiği bölgenin tarihi bir bölge olduğunu hatırlatan Gül, “Buralar tarihi yerler, 10 yılda 100 yıl geçer 5 yılda olmaz 5 yılda bir meydan çıkıyor. 100 yıl geçiyor, 200 yıl geçiyor ama bulvar oluşuyor. Bunlar o kadar kısa zaman dilimlerinde oluyor.Yok oluyor.Onları geri getirmek için hep akılda tutmak gerekiyor.O kültüre ve iklime uygun planlamak ve inşa etmek gerekiyor.Gerçek işler yapılmalı. çabuk başlamak lazım ve gerçekler ortaya çıkmıyor.Ama işi hatasız, çabuk yapmak lazım.Çünkü herkes “Herkes bir çadırda uzun süre yaşayamaz. Herkes bir konteynerde uzun süre yaşayamaz. Bunların her zaman devlet, millet el birliği ve dayanışma içinde yapılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi binasının arkasında kurulan çadır kenti ziyaret eden Gül, depremzedelerle sohbet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu